Това заяви в ефира на БНТ вътрешният министър Иван Демерджиев. Той оясни,

...
Това заяви в ефира на БНТ вътрешният министър Иван Демерджиев. Той оясни,
Коментари Харесай

Демерджиев: Има задържани членове на политически партии за изборни престъпления

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия вътрешният министър Иван Демерджиев.

 

Той оясни, че извънредно изобретателни са хората, които се пробват да манипулират настройката на гласоподавателите.

 

„ Корпоративният избор е водещ по отношение на този на чистото предаване на пари от ръка в ръка. Очевидно засиленото полицейско наличие възпира този развой по непосредствено предаване на пари и се търсят способи да бъде заобиколен или заплащането да бъде отсрочено във времето или пък да няма непосредствено заплащане, а да има обещания за нещо друго или друго.

 

Активни са някои общински управи по места, дейни са някои притежатели на огромни търговски сдружения, които имат хиляди чиновници - така че всички тези процеси ние ги следим, изясни министър Демерджиев.

 

По отношение на незаконната миграция вътрешният министър сподели, че на цялата територия на страната се търсят, залавят и нелегално проникналите, когато са съумели да обхванат.

 

Миналата година имахме рекорден мигрантски напън - това са опитите да бъде нелегално премината българската граница. Те бяха над 168 хиляди за м.г., а няколко години по-рано върхът беше 90 хиляди, с цел да се направи разграничението.

 

За първите три месеца на тази година има 45% растеж в тези опити. В съпоставяне с първите три месеца на тази и м. година имаме 40% спад на тези хора, посочи Демерджиев.

 

Той акцентира още, че Европа дава извънредно висока и справедлива оценка на процесите, свързани с миграционния напън по всички външни граници на Общността.

„ Европа нямаше никакво желание да финансира българо-турската граница, когато постъпих в мандат. Многократно поставяхме тогава въпроса - отговорът беше, че няма такива средства и благоприятни условия.

 

Тази извънредно висока оценка - посочването на тази граница като предпочитана не за да ни се помогне на нас, а за да бъдат оценени напъните, които положихме. " Гранична полиция " е набелязала ограниченията по техническото застраховане на границата. Освен средствата от Европейска комисия са заделени и вътрешни средства за опазването ѝ ”, добави още Демерджиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР